Suhi estrih - podni sustavi

Dobar osjećaj pod nogama s Knauf suhim estrihom
Udobnost i toplina - svakim korakom osjeća se da pod nogama imate rezultat dobre izvedbe. Knauf je u svojim sustavima povezao sve prednosti gips kartonske ploče sa zahtjevima koji se postavljaju prema podu. Ovisno o podlozi primjenjuje se sustav F 141 - tri međusobno slijepljene KNAUF podne ploče ili sustav F 142 - s dodatnim slojem izolacije stiropora.
Za postavljanje KNAUF suhog estriha uvijek je potrebna ravna podloga. Neravnine u podlozi do visine od 10 mm se izravnavaju samonivelirajućom masom KNAUF Nivellierspachtel 415. Veće neravnine, do 50 mm, izjednačavaju se posebnim suhim nasipom KNAUF Trockenschüttung ili suhim pijeskom ako to dopušta nosivost podne ploče. Elementi imaju praktične dimenzije 600 x 2000 mm s debljinom od 25 mm. Elementi s izolacijskim slojem primjenjuju se za poboljšanje zaštite od udarne buke i za poboljšanje toplinske izolacije, ili se primijenjuju kod građevina gdje je potrebno odgovarajuće povišenje poda.
KNAUF suhi estrih, sustav F145
Sustav F145 se sastoji od gips kartonskih ploča manjeg formata koje se postavljaju višeslojno. Pogodan je za primjenu kod suho ugrađenog sustava podnog grijanja. Svi se elementi brzo dostave na gradilište, te se ističu jednostavnim i čistim rukovanjem.