Uređenje potkrovlja

Jednostavno, brzo i suho
Budućnost u graditeljstvu obilježit će ekološke metode izgradnje. Zahtjevi u visokogradnji odnose se na uštedu energije, umanjenje troškova izgradnje i na izgradnju uz uštedu površina. Tko posjeduje potkrovlje koje može preurediti u stambeni prostor iz svojih snova našao je jakog i pouzdanog partnera u poduzeću Knauf. Knauf gipsane ploče pripadaju skupini zdravih građevinskih materijala: njihova sposobnost upijanja viška vlažnog zraka iz prostorije stvara stalnu udobnu klimu u prostoru - toplina, hladnoća i buka se također reguliraju.
Sloboda projektiranja od samog početka
Knauf postavlja mjerila za slobodu oblikovanja i podržava promjenu oblika, funkcija i elemenata. Promišljeni suhomontažni sistemi u svakom dijelu potkrovlja nude sistemsku tehniku koja dopušta povoljna rješenja i koja ispunjava buduća očekivanja i zahtjeve.
Ekonomično u detalju
Knauf suhomontažni sistemi su idealno rješenje za uređenje potkrovlja. S precizno izrađenim i čvrstim gipsanim pločama praktičnih mjera, s potkonstrukcijom koja drži sve vrste sanitarne opreme i sa širokim asortimanom pribora koja zadovoljava sve zahtjeve. Jednostavna obrada s promišljenim detaljnim izvedbama znače brzinu koja se isplati. Ušteda novca i vremena je osigurana - kod projektiranja, građenja i plaćanja - osim toga, možete se ranije useliti u Vaš prostor.
Zajamčena sigurnost
Ispod krova se dokazuje vrijednost građevinskog materijala. Knauf gipsane ploče u kombinaciji s izolacijskim materijalima štite od hladnoće zimi ili od ljetnih vrućina; pridonose zrakonepropusnosti i reguliraju klimu u prostoru. U slučaju požara mogu spasiti život - gips ne gori! Buka ostaje tamo gdje i pripada - vani! Knauf igra uvijek na sigurno - s provjerenim konstrukcijama i certifikacijom prema EN ISO 9001.
Zaštita od požara
Za oblaganje potkrovlja koriste se Knauf protupožarne ploče debljine 15 mm, za visoku zaštitu od požara do 60 minuta (F60) koriste se dva sloja protupožarnih ploča debljine 15 mm. Potkonstrukcija se izrađuje iz čeličnih CD 60/27 profila koji se montiraju na maks. međusobnom razmaku od 40 cm. Izravnavanje i učvršćenje profila za drvo izvodi se jednostavno s tipskim direktnim ili akustičnim ovjesima. Knauf protupožarne ploče polažu se tako da su im uzdužni rubovi u okomitom smjeru prema potkonstrukciji. Ploče se učvršćuju sa samoureznim vijcima tipa Knauf TN 35 u međusobnom razmaku od 17 cm. Nakon završetka montaže zapunjavaju se spojevi ploča, spojevi ploča i zidova i zaglađuje se površina ploča na mjestima uvrtanja vijaka.
Brtvljenje od vjetra i zraka
Brtvljenje od prolaza zraka odn. vjetra jednako je važno kao i briga o toplinskoj izolaciji, budući da treba spriječiti stvaranje konvekcijskog strujanja zraka. Funkcionalna konstrukcija sprečava pojavu "propuha" u prostorijama koji uzrokuje nepovoljnu klimu u potkrovlju.
Za bolju kvalitetu življenja
Knauf je Vaš partner s pouzdanim sistemskim rješenjima za zidove, stropove i podove. Svi detalji se na perfektan način mogu tehnički i optički međusobno prilagoditi, a beskrajne su mogućnosti kreativnog oblikovanja prostora. To je nov način razmišljanja suvremene arhitekture uz korištenje provjerenog građevinskog materijala - gipsa. Tako uređenje interijera pruža pravo zadovoljstvo!